Sorteer op

Zitstabureau elektrisch

Een Zitstabureau elektrisch verstelbaar is aan de orde van de dag. Steeds meer blijkt uit onderzoeken dat het afwisselend werken vanuit een zittende positie regelmatig af te wisselen naar een staande positie een positieve bijdrage heeft op uw gezondheid. Zo blijft u meer in beweging en kunt u altijd veranderen van werkhouding. Vanuit zithoogte met een druk op de knop naar een andere werkhoogte of in één keer naar een stapositie. De elektrisch verstelbare tafels zijn ook handig om staand te gaan vergaderen. In ieder geval levert dat al een flinke besparing op. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de vergaderingen die plaatsvinden aan een Statafel aanzienlijk korter duren. Dus waarom langer wachten met de aanschaf van een Zit sta bureau elektrisch of statafel hij verdient zich binnen de kortste keren zekfs al tijdens het vergaderen terug!

Mocht u meer informatie willen of specifieke vragen hebben laat het ons dan weten. Het assortiment is afgestemd op u als gebruiker.

Bied uzelf en uw medewerkers meer Gezonde "flexibiliteit" tijdens het werken.

Ondersteuning met wet en regelgeving

(bron: https://www.arboportaal.nl/onderwerpen/zittend-werk)

Dat onvoldoende lichaamsbeweging ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, is al geruime tijd bekend. Nog vrijwel onbekend is dat lang zitten eveneens gezondheidsrisico’s kent, onafhankelijk of iemand voldoende sport of beweegt. Met name ons werk is een belangrijke bron van lang zitten, waardoor gesproken kan worden van een nieuw arbeidsrisico.

Gezondheidsrisico’s

Lang zitten (sedentair gedrag) verhoogt de kans op:

 • vervroegd overlijden;
 • type 2 diabetes;
 • hart- en vaatziekten;
 • depressies;
 • sommige vormen van kanker;
 • klachten aan het bewegingsapparaat;

Het is nog niet duidelijk hoe deze gezondheidsrisico’s ontstaan. Dit zou de maken kunnen hebben met een verandering in de stofwisseling, de hoeveelheid mineralen in de botten en de vasculaire gezondheid. Er is nog onvoldoende bewijs voor een verband tussen sedentair gedrag en obesitas.

Wetgeving

Er zijn er nog geen internationale richtlijnen om zittend gedrag te beperken, omdat het onderzoek nog in de kinderschoenen staan. Ook de Nederlandse wetgeving kent geen specifieke richtlijnen waar de werkgevers zich aan moeten houden. Wel dienen arbeidsrisico’s beperkt te worden.

Langdurig zitten lijkt relevant voor drie van de vijf prioritaire aandoeningen zoals geformuleerd binnen het huidige overheidsbeleid: diabetes, overgewicht en depressie. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport stelt dat de gezonde keuze de gemakkelijke keuze moet zijn.

Mogelijke maatregelen

Een werkgever kan een duidelijke rol spelen om langdurig zitten op het werk te beperken. Enerzijds vanuit de wettelijke verplichting dat arbeidsrisico’s worden beperkt, anderzijds vanuit het eigen belang om personeel optimaal inzetbaar te houden.

Om de risico’s te verminderen is het van belang om lang zitten te onderbreken door even te gaan staan of lopen. Belangrijk is dat de beenspieren in actie komen. Daartoe kunnen medewerkers en werkgevers de volgende maatregelen treffen:

 • Dynamisch kantoormeubilair maakt bewegen tijdens het uitvoeren van kantoortaken mogelijk. Zit-statafels kunnen bijvoorbeeld de afwisseling tussen zitten en staan faciliteren.
 • Herinrichting van pantry’s met hoge tafels.
 • Stimuleren van staand vergaderen.
 • Trap gebruiken en lopend overleggen.
 • Omvormen van de bedrijfscultuur tot een actieve cultuur, waarin continu zitten ‘not done’ is.
 • Het inlassen van beweegmomentjes. Zit je niet teveel stil?

Meer informatie over zittend werk?

© 2009 - 2022 Mijnkantoormeubelen de nr 1 vakspecialist | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel