Een zitstabureau kan sedentair gedrag verminderen

Veel mensen zullen ervan op de hoogte zijn dat een tekort aan lichaamsbeweging nadelige gevolgen heeft voor de gezondheid. Waar veel mensen echter niet bij stilstaan, is dat lang zitten ook negatieve gevolgen kan hebben. Sedentair gedrag vergroot het risico op ziekten en aandoeningen als pijnklachten aan het bewegingsapparaat, depressies, hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Als werkgever kunt u uw personeel op verschillende manieren motiveren om wat meer te bewegen tijdens het werk. Maak er bijvoorbeeld een gewoonte van om staand te vergaderen, las beweegmomenten in tussen de werkzaamheden door of overleg al wandelend met elkaar. Ook de keuze van uw kantoormeubelen kan voorkomen dat mensen te lang stilzitten. Zo kunt u in de kantine statafels plaatsen en kiezen voor een zitstabureau, zodat uw medewerkers afwisselend kunnen zitten en staan tijdens het uitvoeren van hun taken.

 

Een elektrisch zitstabureau om wisselende werkposities te stimuleren

Nu u bekend bent met de risico's die verbonden zijn aan lang zitten, ziet u waarschijnlijk in wat dynamisch kantoormeubilair voor u en uw medewerkers kan betekenen. Bij een elektrisch zitstabureau kan de hoogte van het werkblad met een druk op de knop worden aangepast. Als u zichzelf en uw personeel aanleert om geregeld van zittend werken naar staand werken te schakelen en weer terug, dan kunnen nare klachten als pijnlijke schouders en een gespannen nek eenvoudig worden voorkomen. Ook krijgen de andere aandoeningen die eerder genoemd zijn veel minder kans. U kunt tijd en daarmee ook geld besparen door werkbesprekingen staand te houden. Er is uit onderzoek namelijk gebleken dat vergaderingen aanzienlijk korter duren, wanneer deze staand worden gehouden.

 

Uw zitstabureau bestellen bij Mijnkantoormeubelen

Als het idee van het stimuleren van afwisselende houdingen u aanspreekt, dan kunt u ons assortiment aan zitstabureaus eens bekijken. Is het elektrische bureau uit de Basic-lijn wat u zoekt of past het zitstahoekbureau van ERGOmax beter bij uw wensen? U kunt ook kiezen voor een voordeliger alternatief door een zitstabureau met slinger te bestellen in onze webshop. Als extra dienstverlening naar onze klanten toe worden bestellingen vanaf €300,- gratis verzonden en indien gewenst bij u in het bedrijf gemonteerd. Mocht u eerst meer informatie willen voor u uw keuze maakt, dan kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met onze deskundige medewerkers.

© 2009 - 2023 Mijnkantoormeubelen de nr 1 vakspecialist | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel