Zitstabureau elektrisch

Een Zitstabureau elektrisch is een van de beste ergonomische oplossingen en zorgt tevens voor de nodige flexibiliteit om afwisselend te werken. Het is zeker geen overbodige luxe meer. Los daarvan zijn onze zitstatafels van uitstekende kwaliteit en leverbaar in verschillende onderstel kleuren en bladkleuren. Steeds meer mensen zijn krijgen last van nekklachten, schouderklachten en lage rugklachten door dat ze jarenlang in een verkeerde houding zitten en werken. Om klachten te voorkomen is het afwisselen van werkhouding absoluut aan te bevelen. Onze hooglaag tafels zijn er in elektrische uitvoering maar ook met een slingerverstelling. Hoewel de slingerverstelling prijstechnisch wat gunstiger lijkt adviseren wij onze klanten altijd te kiezen voor een elektrische uitvoering met memory geheugen. Het grote voordeel is dat door één druk op de knop de tafel vanuit zijn geheugen naar vooraf ingestelde hoogte gaat en je van uit een zitpositie heel snel kunt veranderen naar een sta positie en andersom. De slinger verstelbare buro's daarin tegen vragen veel meer handeling en als je dat meerdere keren per dag moet doen weten we uit ervaring dat dat niet snel meer gebeurt en je eigenlijk een verkeerde investering hebt gedaan.

 

zitstabureau elektrsichzitstabureau met slingerMijnkantoormeubelen Flexwerkplek Duo.png

Een zit sta bureaus aanschaffen? Waar moet je nu op letten?

Zit sta bureaus zijn leverbaar in een elektrisch verstelbare uitvoering of met een uitvoering met slinger verstellling. Het kopen van een zitstabureau is aan de orde van de dag. Heel veel mensen hebben zittend werk en we komen er steeds meer achter dat de hele dag zittend werken erg slecht voor de gezondheid is, maar dat hoef ik u natuurlijk niet meer te vertellen. Een medewerker die een kantoorbaan heeft zit gemiddeld zo’n 7,5 uur per dag achter zijn of haar bureau op een bureaustoel en dat doen we eigenlijk al jaren zo. Dat daar maar heel langzaam verandering in lijkt te komen blijkt maar weer als je regelmatig bij potentiele relaties op bezoek komt. Er worden adviezen gegeven om iedere twintig tot dertig minuten een of  twee minuten te bewegen. Dat is niet alleen maar beter om het lichaam in een goede conditie te houden, het zorgt ook voor verbeterde werkprestaties zoals verhoging van de arbeidsproductiviteit, verlaging van ziekteverzuim, gevoel van waardering bij het personeel. Een andere maar zeker ook efficiëntere manier om een antwoord te vinden om voor altijd een einde te maken aan de sleur van een zitcultuur is het werken met een zit sta bureau of ook wel hoog laag tafel genoemd. .In de kantoormarkt is de afgelopen jaren ook veel veranderd. Was een elektrisch verstelbare werkplek of verstelbare tafel in aanvang alleen maar weggelegd voor overheid en grote ondernemingen? Vandaag de dag lijkt het aankopen van een in hoogte verstelbare tafel voor iedereen toegankelijk geworden. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je zo’n in hoogte verstelbare tafel voor op kantoor of thuis wilt aanschaffen?
Een zit sta bureau is een prima oplossing voor mensen die tijdens hun werkdag te veel zitten in één en dezelfde werk-houding. Maar met de aanschaf van zo’n mooie verstelbare bureautafel komt best nog wel het een en ander om de hoek kijken.

Zitstabureau Mito Directie

Zo heb je bijvoorbeeld een elektrisch verstelbaar bureau en een in hoogte verstelbare bureau waarvan de bediening handmatig met een slinger omhoog en omlaag gezet moeten worden. De functionaliteit van een slinger verstelbaar bureau is eigenlijk achterhaald en werkt in de praktijk veel minder praktisch dan wanneer je voor een elektrisch stabureau kiest.  Het met een hendel instellen van het verstelbaar bureau kost energie en duurt vrij lang zeker wanneer je van een zit-zit bureau naar een zit-sta bureau wilt omschakelen. Stel je voor dat je dat elk uur zou doen. Juist dat ben je snel zat. Mijn advies aan mijn klanten is vrij duidelijk! Een goed verstelbaar bureau is geen pakje boter ? Het is een investering voor langere termijn. Het moet dus goed en duurzaam zijn. Los van de kwaliteit zal ook de prijs acceptabel moeten zijn en dan heb ik het alleen nog maag over het product aan zich. Bij Mijnkantoormeubelen voegen we naast een goed product daar ook nog de nodige service en ‘know how’ aan toe. Zo worden onze zitstatafels bij onze klanten gratis gemonteerd en nemen de monteurs alle verpakkingsmaterialen mee retour zodat we deze weer op een milieuvriendelijke manier kunnen afvoeren en zorgen dat e.e.a. op een correcte manier zal worden aangeboden voor hergebruik.Je zou jezelf bij de aanschaf van een zitstabureau de volgende vragen kunnen stellen:

1.    Welke hoogte heb ik nodig?
2.    Elektrisch verstelbaar bureau of een Slinger verstelbaar bureau?
3.    Moet ik kiezen voor een bureau wat voldoen aan de hedendaagse Arbo-normen zoals de NPR-norm (Nederlandse Praktijk Richtlijn) of niet?
4.    Wat wil ik op het bureau neerzetten heb ik voldoende aan een sta bureau met een rechthoekig tafelblad of heb ik meer de behoefte aan een elektrisch verstelbaar hoekbureau?
5.    Hoe wordt de bureautafel aangedreven?
6.    Hoeveel geluid maakt het bureau eigenlijk?
7.    De goedkopere modellen hebben vaak een hoog-laag bedieningsknop. Is het handig om alleen een hoog-laag knop te hebben of moet
       ik een handbediening nemen met geheugen  memoryfunctie?

8.    Hoe ga ik mijn kabels van de apparatuur wegwerken onder het bureau?
9.    Welke afmetingen van het bureaublad zijn er beschikbaar en in welke kleuren?
10.  In welk kleuren zijn de elektrisch verstelbare bureaus en hoekbureaus te leveren?
11.  Hoelang is de garantieperiode van een zitstabureau?
12.  Wat kost een goed elektrisch verstelbaar zitstabureau?
13.  Meerdere bureaus nodig in één ruimte ?
14.  Wat heeft u verder nog nodig aan bijvoorbeeld accessoires?

 

Allemaal relevante vragen die u zich van te voren zou kunnen afvragen voordat u tot de aanschaf van een stabureau of hoekbureau overgaat en natuurlijk een antwoord op wil hebben. Op onze website helpen we u graag een handje op weg!

1.    Welke hoogte heb ik nodig?

De slinger bureautafels in ons assortiment zijn leverbaar in een zit-zit positie en doorgaans verstelbaar tussen 62-88cm in een zit sta positie is deze verstelling van 64,5 tot 110cm. De elektrische burautafels daarintegen zijn verstelbaar tussen 65-130cm.

2.    Zitstabureau Elektrisch verstelbaar of een bureau met slinger verstelling?

Het kopen van zit sta bureaus elektrisch is een investering, daar hoeven we niet lang over te praten. Maar als je het een beetje slim aanpakt dan is het wel een investering die zich heel snel terugbetaald: namelijk in gezondere werknemers, hogere productiviteit en gemotiveerde medewerkers. U kunt kiezen voor een handmatig verstelling met slinger of een elektrisch verstelbaar oplossing. Ons advies is om altijd voor een elektrisch zitstabureau te kiezen. Dit vergroot het gebruikersgemak waarmee medewerkers eenvoudig kunnen omschakelen tussen zittend en staand werken. U creëert hiermee voor uw medewerkers een optimaal mogelijke werksituatie zodat ze bewust met hun gezondheid  bezig kunnen zijn.

3.    Moet ik kiezen voor een bureau wat voldoen aan de hedendaagse Arbo-normen zoals de NPR-norm (Nederlandse Praktijk Richtlijn) of juist niet?

Of je moet kiezen voor een NPR2449 genormeerd sta bureau of niet wil ik hier in het midden laten. In sommige gevallen zou ik altijd voor een zitstatafel gaan die voldoet aan de NPR normen. Het zit sta bureau elektrisch moet voor een normale werkplek aan een aantal eisen voldoen. Het zitstabureau elektrisch 160x80 cm is daarvoor prima geschikt en biedt voldoende werkruimte. het versteltraject moet een maximale hoogte hebben van 130cm. Onze verstelbare tafels hebben doorgaans een verstelbereik van 65cm. Zo is de tafel ook geschikt voor de wat kleinere collega's die wanneer ze zittend werken ook goed en ergonomsich moeten kunnen zitten.  Zo zijn de zitstabureaus  voor elke medewerker goed in te stellen. In de markt zijn ook zitstatafels verkrijgbaar met een maxmimale hoogte verstelling van 120cm. Deze hebben vaak een 2 traps onderstel en een verstelbereik van 50cm. Door de 2 traps kolom poot maakt dat de bureautafel minder stabieler dan de 3-traps elektrische verstelbare onderstellen. Tevens zie je dat sommige tafels nog zijn uitgevoerd met een hoog laag knop (button). Wij adviseren onze relaties en klanten altijd te kiezen voor een uitvoering met een hoogte indicatie en een memory geheugen functie. Zo kun je eenvoudig het display aflezen en weet je altijd op welke hoogte de tafel staat. Ook kun je door het geheugen in te stellen heel snel switchen tussen een zit positie en een sta positie. 1 druk op de knop en de tafel gaat naar de juiste hoogte.

4.    Wat wil ik op het bureau neerzetten heb ik voldoende aan een sta bureau met een rechthoekig tafelblad of heb ik meer de behoefte aan een elektrisch verstelbaar hoekbureau?

Met andere woorden zou je ook kunnen zeggen welk gewicht moet het bureau kunnen dragen? 70 kilo of 100 kilo of meer? Elk bureau heeft een bepaalde draagcapaciteit, ook een zit sta bureau. Bij de aanschaf is het verstandig om te bedenken hoe hoog de belasting van het verstelbaar bureau moet zijn. De meeste modellen in ons assortiment zijn prima uitgerust voor gemiddeld gebruik; een computer, printer en wat bureauaccessoires zijn geen enkel probleem. Maar moeten er zwaardere dingen op het bureau staan, dan is het verstandig om de draagcapaciteit van een bureau hierbij in de gaten te houden.

5.    Hoe wordt de tafel aan gedreven?

Zitstabureau bedieningsmogelijkheden

De zit sta bureau’s met slinger verstelling worden aangedreven met een spindeltechniek waarbij bij poten synchroon meebewegen. De elektrisch verstelbare bureautafels worden aangedreven via elektromotoren. De goedkopere modellen worden in veel gevallen aangedreven door een enkel elektromotor waarbij met een spindel verbinding beide poten worden aangedreven. De betere elektrisch verstelbare bureautafels hebben 2 elektromotoren die door middel van een aansturingsbox (adapter) aan elkaar worden gekoppeld en synchroon met elkaar meebewegen. Een hoekbureau of een grote vergadertafel wordt meestal aangedreven door middel van 3 elektromotoren.

6.    Hoeveel geluid maakt het bureau eigenlijk?

Hoeveel geluid een elektrisch verstelbare zitstatafel maakt wordt uitgedrukt in Db decibel.
Voor elke type werktafel is dat verschillend en kan dus variëren. Als het geluid niet zo heel veel uitmaakt is er natuurlijk volop keuze.

7.    De goedkopere modellen hebben vaak een hoog-laag bedieningsknop. Is het handig om alleen een hoog-laag knop te hebben of moet ik een handbediening nemen met geheugen  memoryfunctie?

Wanneer je regelmatig het bureau voor iemand moet instellen is het handig om de tijd dat je bezig bent met afstellen zo beperkt mogelijk te houden en tot een minimum te beperken. Vaak wordt er dus voor gekozen om niet de standaard hoog-laag bedieningsknop te kiezen maar een stabureau te kiezen met een ‘memory-functie’. Groot voordeel hierbij is ook nog eens dat naast de geheugenfunctie (vaak 3 of 4 memory posities)  je ook nog eens precies aan het digitale display kunt aflezen wat de hoogte is van de hoogte instelbare tafel. De memory functie onthoudt een aantal vaste instellingen  waardoor de medewerker met één druk op de knop de juiste hoogte te pakken heeft.

8.    Hoe ga ik mijn kabels van de apparatuur wegwerken onder het bureau?

Als je veel kabels van apparatuur wilt wegwerken kan het heel handig zijn om onder het verstelbare bureau een kabelgoot te laten monteren deze is bij de meeste bureautafels optioneel bij te bestellen. Het kan ook handig zijn om een gat in het bureaublad te laten maken om deze vervolgens te laten voorzien van een kabeldoorvoerdop.

9.    Welke afmetingen van het bureaublad zijn er beschikbaar en in welke kleuren?

Onze bureaubladen zijn leverbaar in een aantal standaard maten doe in aantal kleuren zijn te leveren de meest gangbare maten zijn 120x80cm, 140x80cm, 160x80cm, 180x80cm en sinds kort ook in 200x80cm. Andere bladafmetingen zijn op aanvraag ook mogelijk echter dient je dan rekening te houden met een levertijd van gemiddeld een week of 6. Elke fabrikant heeft zijn eigen bladdecors. Maar in principe hebben we legio bladkleuren waar uit je kunt kiezen en mocht je iets speciaals willen dan denken we graag met je mee. Veel klanten kiezen o.a. voor een Bureau met een blad in de kleuren : wit, beuken, kersen, ahorn, napoli eiken, noten havanna, midden eiken, robson eiken, bruin eiken, antraciet eiken, maar lichtgrijs word ook nog wel met regelmaat verkocht. Wat ook essentieel kan zijn bij het bepalen is de reflextie van het blad. Het is belangrijk om grote contrast verschillen zoals bijvoorbeeld zwart wit te vermijden. Dit geeft de ogen heel veel onrust.

10.    In welk kleuren zijn de elektrisch verstelbare bureaus en hoekbureaus te leveren?

De onderstellen van de zitstabureaus zijn in een aantal standaard kleuren te leveren. De meeste verkochte modellen en kleuren zijn een zitstabureau zwart, zitstabureau wit en zitstabureaus in de kleur aluminium zilver.

https://cdn.myonlinestore.eu/93c780b2-6be1-11e9-a722-44a8421b9960/image/cache/full/ba277b7e2840d942b5ea072a2a853510008fba65.jpg

11.    Hoelang is de garantieperiode van een zitstabureau?

Afhankelijk van de fabrikant van de zitstatafels loopt de garantie van 2 jaar naar 5 jaar en zelfs 10 jaar. De garantie termijn geeft eigenlijk verkapt hier ook een kwaliteitsfactor aan.

12.    Wat kost een goed elektrisch verstelbaar zitstabureau?

De prijzen kunnen sterk uiteenlopen. De vermelde prijzen in onze webshop zijn exclusief 21 % b.t.w. Zo is er al een zitstatafel met slingerverstelling vanaf € 259,00 euro. Voor een elektrisch verstelbare zitstatafel Voor de smalle beurs tot een hoogte van 125cm ben je al klaar voor € 369,00 ook nog eens met 2 jaar garantie. Wil je echter een nog beter bureau met een instelbare hoogte tot 130cm, conform arbo regelgeving dan doe je met een Stabureau Ergomax Plus met 5 jaar garantie voor € 599,00 zeker een juiste aankoop. Wanneer je nog meer uitstraling wens zijn er nog legio andere opties mogelijk.

13.    Meerdere bureaus nodig in 1 ruimte?

Wanneer u meerdere werkplekken en zit sta bureaus moet aanschaffen, dan kan een flexwerkplek of wel duowerkplek een goede oplossing zijn. Een flexwerkplek is een bureauopstelling welke bestaat uit 1 frame dat de ruimte biedt voor 2 werkplekken, die onafhankelijk van elkaar in hoogte te verstellen zijn. Bij de meest modellen is het tevens mogelijk om een akoestisch scheidingwand tussen de bureaus te plaatsen, om zo de geluidsoverlast zoveel mogelijk te kunnen beperken. Zeker in kantoortuinen waar meerdere mensen in een open kantoorruimte werken is dat nogal eens een klacht.

14.    Wat heeft u verder nog nodig aan bijvoorbeeld accessoires?

Wanneer u overstapt op de aanschaf van een zit sta bureau hoeft dit niet te betekenen dat u  alle accessoires die u al had aangeschaft weg moet gooien en de deur uit moet doen. Je kunt hier bijvoorbeeld denken aan een in hoogte verstelbare monitorarm of cpu-houder van uw computer. De functie en het gebruik van een ladenblok op wielen zou ook eens onder de loep genomen kunnen worden. Vaak blijkt in de praktijk dat de meeste mensen al voldoende blijken te hebben aan een persoonlijke lade (appellade genoemd). Voor mensen die lang staan ook geen optie vinden zou je nog kunnen denken aan bijvoorbeeld een stakruk, stahulp of zadelkruk. Ook kiezen steeds meer mensen ervoor om ter afwisseling van het zitten de deskbike of wel bureaufiets te pakken. Een ideale mogelijkheid om tijdens het werken of vergaderen je dagelijkse beweging te pakken en zo een bijdrage te doen aan een gezondere leefstijl (lifestyle). Het belangrijkste is dat we regelmatig van werkhouding veranderen. Natuurlijk mag een goed instelbare bureaustoel ook niet ontbreken. Zorg ervoor dat uw lichaam optimaal wordt ondersteund als je de bureaustoel gebruikt in de zittende positie.

 

Tip: Laat het concept van ‘goed zitten en staand werken’ met een elektrisch zitstabureau bij het in gebruik nemen van de werkplek nog eens toelichten of uitleggen. Je kunt allerlei maatregelen en voorzieningen treffen het gebruik valt of staat met het creëren van draagvlak voor het juiste gebruik van deze tools.

ZITSTABUREAU ELEKTRISCH BESTELLEN
KLIK HIER
ZITSTABUREAU SLINGER BESTELLEN
KLIK HIER
FLEXWERKPLEK BESTELLEN
KLIK HIER

  

Ondersteuning met wet en regelgeving

(bron: https://www.arboportaal.nl/onderwerpen/zittend-werk)

Dat onvoldoende lichaamsbeweging ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, is al geruime tijd bekend. Nog vrijwel onbekend is dat lang zitten eveneens gezondheidsrisico’s kent, onafhankelijk of iemand voldoende sport of beweegt. Met name ons werk is een belangrijke bron van lang zitten, waardoor gesproken kan worden van een nieuw arbeidsrisico.

Gezondheidsrisico’s

Lang zitten (sedentair gedrag) verhoogt de kans op:

 • vervroegd overlijden;
 • type 2 diabetes;
 • hart- en vaatziekten;
 • depressies;
 • sommige vormen van kanker;
 • klachten aan het bewegingsapparaat;

Het is nog niet duidelijk hoe deze gezondheidsrisico’s ontstaan. Dit zou de maken kunnen hebben met een verandering in de stofwisseling, de hoeveelheid mineralen in de botten en de vasculaire gezondheid. Er is nog onvoldoende bewijs voor een verband tussen sedentair gedrag en obesitas.

Wetgeving

Er zijn er nog geen internationale richtlijnen om zittend gedrag te beperken, omdat het onderzoek nog in de kinderschoenen staan. Ook de Nederlandse wetgeving kent geen specifieke richtlijnen waar de werkgevers zich aan moeten houden. Wel dienen arbeidsrisico’s beperkt te worden.

Langdurig zitten lijkt relevant voor drie van de vijf prioritaire aandoeningen zoals geformuleerd binnen het huidige overheidsbeleid: diabetes, overgewicht en depressie. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport stelt dat de gezonde keuze de gemakkelijke keuze moet zijn.

Mogelijke maatregelen

Een werkgever kan een duidelijke rol spelen om langdurig zitten op het werk te beperken. Enerzijds vanuit de wettelijke verplichting dat arbeidsrisico’s worden beperkt, anderzijds vanuit het eigen belang om personeel optimaal inzetbaar te houden.

Om de risico’s te verminderen is het van belang om lang zitten te onderbreken door even te gaan staan of lopen. Belangrijk is dat de beenspieren in actie komen. Daartoe kunnen medewerkers en werkgevers de volgende maatregelen treffen:

 • Dynamisch kantoormeubilair maakt bewegen tijdens het uitvoeren van kantoortaken mogelijk. Zit-statafels kunnen bijvoorbeeld de afwisseling tussen zitten en staan faciliteren.
 • Herinrichting van pantry’s met hoge tafels.
 • Stimuleren van staand vergaderen.
 • Trap gebruiken en lopend overleggen.
 • Omvormen van de bedrijfscultuur tot een actieve cultuur, waarin continu zitten ‘not done’ is.
 • Het inlassen van beweegmomentjes. Zit je niet teveel stil?

Meer informatie over zittend werk?

© 2009 - 2023 Mijnkantoormeubelen de nr 1 vakspecialist | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel